diumenge, 28 de maig de 2017

CREIXELL...




Com sempre un plaer compartir jornada amb la gent de Creixell  i els seus convidats al concurs d'allioli, al dinar i a les habaneres





Pels que no coneixeu l'allioli...

L'allioli és una salsa espessa i de color groguenc (o verdenc, depèn de l'oli d'oliva utilitzat) que es fa picant i emulsionant alls amb oli d'oliva, una miqueta de sal i eventualment suc de llimona en un morter. És una salsa típica del mediterrani occidental

El seu origen no és clar, però els romans i egipcis preparaven salses similars. L'origen mediterrani és força probable, atès que aquesta salsa és habitual i tradicional a gran part del Mediterrani occidental i que a l'oriental també hi ha hagut des de sempre salses amb oli d'oliva i all. Se n'acostuma de menjar amb carns a la brasa o patates al caliu o bullides. A Catalunya és típic prendre'n amb mongetes amb botifarraconill a la brasa, peixospatates al caliupa torrat (en especial a les costellades),


imatge pinterest

1 comentari:

  1. L'allioli és de mal lligar i fa anar molt malament per lligar.....però és irresistible la seva temptació.

    ResponElimina